Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákóczi tiszteletére tartott íjászverseny

2017.05.14

A Rákóczi Szövetség Palásti Alapszervezete immár harmadik alkalommal szervezte meg a versenyt. „A verseny célja az íjászat népszerűsítése és II. Rákóczi Ferenc eszméjének ismertetése. Méltóképpen emlékezünk meg a nagyságos fejedelemről. A Rákóczi íjásza verseny szezonnyitó íjászverseny a községünkben” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Péter Ottó, a Rákóczi Szövetség Palásti Alapszervezetének az elnöke, a verseny főszervezője.

A versenyzők nagy része helyi fiatal volt, ám a környező falvakból és Ipolyságról is érkeztek jelentkezők. Négy kategóriában versenyeztek, fiúk, alsó tagozatos és felső tagozatos lányok, valamint felnőttek. A reflexíjakkal a verseny alatt különböző nagyságú álló célpontokra lőttek, eltérő távolságokból. Emellett mozgó célpontot is  célba kellett venniük a versenyzőknek.

Az íjászat népszerű sport a községben. Ez megfigyelhető a verseny résztvevőinek gyarapodásában is – jelezte a főszervező. Paláston évente három íjászversenyt is szerveznek, a szezonnyitó Rákóczi íjásza verseny mellett a Thury György íjászversenyen és ősszel a Dakota Kupán is megmérettethetnek az íjászok.

A Felvidék.ma kérdésére válaszolva több fiatal is elmondta, hogy a faluban rendszeresen gyakorolnak, s nemcsak a  helyi versenyeken vesznek részt, hanem magyarországi versenyeken is sikeresen szerepelnek. Remek kikapcsolódás, nyugtató sport, ugyanakkor fontos a szabályok betartása is, hiszen az íj  fegyvernek minősül – hangsúlyozták a verseny résztvevői. A verseny mellett a festői kastélykertben kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre is volt idő.

A Rákóczi íjásza verseny kategóriánkénti első három helyezettjét emlékéremmel jutalmazták. A résztvevők emléklapot kaptak. Az esemény a Rákóczi Szövetség támogatásával jött létre.

Forrás: Felvidék.ma

http://felvidek.ma/2017/05/rakoczi-ijasza-verseny-es-majalis-palaston/